Självförtroende 2

Ok, så gårdagens uppgift var att välja ut en kroppsdel på sig själv som man gärna vill ändra på, som man inte trivs med eller tycker är ful.
Min sämsta kroppsdel är min mage, jag avskyr min mage. Det spelar ingen roll hur hårt jag tränar, hur mycket jag bantar, springer.. den förblir mullig. Och jag har ofta blivit kallad för tjock pga av just min mage. Men det är inte bara det som är problemet, jag har en rejäl svank, det går så mycket inåt att magen automatiskt går utåt^^ Svanken är jag glad över, men ine magen.

Hur lär man sig acceptera något man avskyr?
Är det så att du ogillar dina lår, bröst, underliv, kinder.. och stirrar dig blind på någon modell, kändis i varje skvallerblaska och mår pyton efteråt? Det första du måste förstå är att personen du avundas säkerligen har något han/hon skäms rejält över, ta t.ex Paris Hilton. Et ideal för många, en vacker människa som verkar ha allt - eller?
Paris Hilton skäms och mår dåligt över sina fötter. Storlek 42. Men vadå Tänker du. Hon är ju supersnygg, det är la inget. Men du, det är säkert så många sagt till dig när du klagat på dig själv. Säkert många som avundas dig på något sätt.

Ställ / sätt dig framför spegeln minst 10 min varje dag och ta på dig själv och beröm dig själv. Ge din "fula" kroppsdel komplimanger. Börja från topp till tå med att säga något bra om varje kroppsdel.

Man kan inte ha allt, man kan inte vara perfekt. Men alla har något! Och det vi måste förså är att vi alla ser helt olika ut, det finns inget rätt och fel, det du hatar hos dig själv kan någon annan sitta och sukta efter.
Min pojkvän ex, han älskar min mage, tycker den är vacker, söt, fin och underbar! Så tack vare att han talar om detta för mig kan jag visa mig i underkläder.
Men hur gör man om ingen talar om sådant för en? Då tycker jag att du gör som jag gjorde i tonåren, skriv lappar om just den del du hatar. Skriv att den är vacker på en lapp, gosig på en annan. Om du t.ex har/hade en vän som gav en komplimang om just den del så skriv vännens/exets komplimang på en lapp.
Strö ut lapparna lite varstans i hemmet där du ofta är, badrummet, på toaletten, vid sängen, i kylen och speciellt  - vid speglarna!

Ta inte bort desa lappar, låt dem sitta där, och varje gång du ser en lapp så säger du det som står - högt. Första gångerna kanske man skäms, det låter fånigt. Men efter ett par gånger talar man högre och gladare. Låt dem sitta i någon månad tills du känner dig tillräckligt självsäker för att kunna försvara den kroppsdel mot dina onda tankar. Tills du kan njuta av den, förstå att den faktiskt ÄR fin!Övning 2

Vad du tycker.

Nämn en bra egenskap hos dig själv samt en dålig. Vad har du som gör andra glada, varför vill vänner umgås med just dig? Och varför väljer en del att inte göra det? Detta är bara exempel, men du kan säkert hitta någon egenskap som du tycker mindre bra om - och garanterat någon som är bra!

Fortsättning imorgon!

Kommentarer

Hur äre med dig då? :) kramar

Jagheterintesune - 2009-08-01
URL: http://jagheterintesune.blogg.se/

Kommentera inlägget

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:bloglovin
Email: info@simoneh.se