Uppifrån


s1/32 f2,5  ISO100


Uppifrån - en kul position att fota porträtt ifrån. Testa stege eller klättra upp i träd om ni inte bor nära till exempel Röda Sten som jag fotade Fredrik vid (ovan) där finns många skarpa klippor, slättar och stenar att fota från. Grymt fotoområde!

Actions kommer upp!

Ingen hund, ingen tidig iskall morgonpromenad. Bara varm säng.. ligga kvar länge. Wunderful! Jag sitter och knappar lite på olika Actions i Photoshop som jag tänkte börja dela med mig av här på bloggen - En Action är flera händelser i ett knapptryck, säg att du arbetar med en bild, gör den svartvit, trixar med ljus, lager, skärpa, blurrar ja ..massvis på ett foto och så vill du göra om detta på ett annat foto? Tidskrävande att knappa om allt igen.

Där kommer Action in, man sparar sin Action man gjort på ett foto och kan enkelt då trycka på play under den man önskar så omvandlas fotot man önskar ha samma effekt mitt framför ögonen utan att du behöver göra ett smack. Smart! Finns att ladda ner sådana här och var men jag tänkte dela med mig jag med : )

Vad gör denna Göteborgaren?

Vad gör denna Göteborgaren? Jo hon frilansar som både modell och fotograf åt både privatpersoner och företag. En annan Göteborgare påpekade att man inte modell om man endast fotograferar sig själv - detta genom en anonym kommentar här på bloggen så jag slänger iväg ett svar här : )

Visst kan man stå modell genom att fota sig själv, något jag tycker är riktigt kul utöver frilansjobb jag tar. Jag börjar få lite rullians på fotograferingsjobb också, grymt skoj och hoppas snart kunna kicka igång mitt egna, nyligen startade företag ordentligt. Med det skrivet menar jag att allt som händer i ens liv, jobb, vardag eller vänner dyker inte upp i bloggen. Mycket foton, jobb och händelser visas inte. Jag behåller gärna lite mystik om who, when, where.. what? : )

Oh my darling!


//Fredrik


Min date ikväll det! Vi ska  kila bort till Bergakungen på bio och se Saw i 3D vid 19 ikväll, den verkar ju lite småtuff faktiskt. Eller hela serien är riktigt smart, genomtänkt och riktigt bra så det ska bli spännande att se slutet nu, har ni sett den?

Senare ska vi träffa vänner och gunga ihop på stan. Jag är så galet danssugen, träffa nya människor och dansa bort timmarna. Mam & pap passar vår lille hårboll till Vincent också så  slipper man ha det i bakhuvudet också. Schönt!

Blek vind


s2" f16  ISO100

Inte bara vatten gör sig fint med lång slutartid - när det blåser på i gärset eller träden och man vill fånga den storma känslan istället för att frysa rörelsen (precis som med ett levande ljus, längre slutartid - ju mer fladdrar ljudet på bild.)

Jag tycker nästan fotot här känns som en blek höstmålning, en som hör hemma i almenackan under oktober månad. Just den bilden jag hade i huvudet : )

Stor pälsmössaMin goa stora mysse i fuskpäls är från HM, köpte den förra året till pojkvännen och mig, 2-in-1 - men inta hänga läpp för det! För i år är dem där igen, på HM. Stora lurviga pälsmössor i brunt och svart (håll utkik på herrarnas) för 99 kr. Katching!


Mitt i naturen

s2" f16 ISO100


Gissa vem som simmat i den bäckan idag? Ja inte jag iallafall ; ) Men min lillkille Vincent bara flög i medans jag vände blickan bort för att fiska upp kameran. Han är så otroligt badglad. Kul då att se honom trippa på tå omkring vattenpölar, haha! Sweet!

Jag ska spana in nytt objektiv idag, främst till produktfotografering och förhoppningsvis komma hem en pärla rikare i kameraväskan. Och helgen nu börjar.. tjoh!

Vilt brinnande hjärta


s3" f13 ISO100Ibland kan hjärtat brinna så starkt för något eller någon att man tror det ska gå i tusen bitar. Det starkaste som finns i världen är kärlek.

Favoritboll


s1/350 f2,0 ISO200Ett regnigt och molnigt Göteborg idag som ger snygga spegelbilder på  den våta marken i perfekt fotoljus.

Jobys Gorilla-stativ

Vad är det för skumt som sitter om trädet? En riktigt smart uppfinning. Ett gorilla-stativ! Kan användas stående på tre ben precis som vilket stativ som helst, med böjbara flexibla ben av kulleder att vira om stolpar, träd, staket.. you name it. En favorit i min kameraväska de gånger man inte orkar bära med sig sitt stora stativ. De dagar man ska fota macro på krångliga ställen. De dagar man vill få plats med sitt stativ i fickan, som på resande fot exempelvis.

Finns i olika storlekar för digitala-/systemkameror, Medimarkt säljer dem för runt 400 kr st.


Räcker ut tungan..

Vincent och jag har kastat lite pinne ikväll, han har haft en lång dag på jobbet han. Sådär varannan dag åker han med Fredrik ner till kontoret i mysiga Småland och varannan dag hänger han med mig på fotograferingar och lediga dagar hemma. Det bästa av två världar : )

Idag var halva dagen ledig, då passade jag på att träffa mysiga Ingrid - vilken pangtjej! vi är som yin och yang. Som två vilsa pusselbitar som hittat rätt. Och (knepigt?) nog kan vi efter bara andra träffan prata om precis allt. En hönsgård när vi ses, non-stop! Haha!

Mössduk
Två-tre varv om halsen, upp över huvudet, igenom och imellan. Dra åt. Klart. Så har man en halsduk och mössa i en, alltså en Mössduk! Min svarta ovan är från Zara, ett måste när kylan kommer! Vintertipset att spana efter: långlång halsduk!

Life is supposed to be silly


Maria/Kattis/Amanda


När man dansar står tiden stilla, färger snurras ihop till moln, fötterna domnar bort, texten från musiken försvinner och man hör bara de glada dunken. Vibrationerna som får kroppen att gå åt höger, vänster, runt.. runt. Då känns livet inte seriöst, ingen sorg och inget allvarligt finns. Bara glada minnen, leenden och framtidslycka.

Jag älskar att dansa! Och en kille som verkar älska det är denna goingen, jag kan se honom om och om igen, han får mig att börja dansa. Skratta. Släppa loss lite och känna vibrationerna. Han är underbar!

Rensar till Tradera

Storrensing hemma! Jag fick plötsligt fnatt och började gräva här och var, egentligen tänkte jag ju bara städa lite i kryddhyllan.. som blev till hela köket, som blev till sovrummet, garderober och hela lägenheten. Skönt! Lite godbitar ska jag lägga upp på Tradera och en del skänks, trist när det bara ligger och inte blir älskat eller använt. Skulle lagt ut saker ikväll ikväll men av någon anledning "har jag försökt logga in 4 gånger på mitt Traderakontot så kontot är spärrat i en timme." Suck. När man väl tar sig i kragen..

Ovan är en beige Chanel Multipocket bag och en scarf från Coach, bla dem jag kommer lägga upp imorgon. Så jag hojtar till igen när auktionerna är ute : )

The real boss
Tack att jag har den lille idag, och alla andra dagar som står ut med glada och sura miner, ger så mycket kärlek no mather what och kan styra och ställa allt till rätta endast genom sin närvaro och tålamod. Min prins.

bloglovin
Email: info@simoneh.se