Canon 550d + Canon 1,4 30mm objektivGo Go gokart


s7" f8 iso320


Haft en galet rolig eftermiddag där Fredrik föreslog gokart, kände mig något osäker.. aldrig åkt det tidigare. Efter något pirr i magen och hjälmen på huvudet så satt jag med plattan i botten och fick tusentals glädjefjärilar i magen istället! Så jäkla skoj! Och man hamnade på topplista också, grymt! Nu kan jag knappt vänta tills man får sätta sig bakom ratten igen :-D Har ni åkt? Rekommenderar det verkligen!

Resten av kvällen ska vi bara mysa till det med kinamat, filmer, bad.. filmer.. godis.. skönt.Sval och pastellig svan

s1/1250 f3,2 iso800

En vacker svan tar en simtur i solnedgången genom Göta kanal, som i en saga att sitta och titta på.


Igår såg jag och Fredrik på Hachiko: A dogs story. Där satt jag med öppna ögon, klappandes våran lille Vincent i soffan och tårarna som aldrig ville sluta sprutade ut. En film när ordet vacker inte räcker till.. när man inte vet hur man ska beskriva den. Allt man kan säga är: Se den! (Trailer här.) Om jag någon gång åker till Tokyo så ska jag definitivt åka och kika på denna fina hundstaty av Hachiko! Den rörde verkligen ens hjärta..

Blått lördsagsfnatt

Helgfnatt på hög nivå! När man sitter i bilen in till stan och vrålar till glad musik, när man hittar det perfekta plagget i ens storlek på extrem rea till festkvällen, när man stannar till och hoppar i en enorm hoppborg med människor man aldrig träffat, men kommer träffa igen. När det klinkar i ens påse. När man inte kan sluta le. Helgfnatt.

Frusen växt

Mitt ute i skogen hittade jag det största frusna vattenfallet jag sett, med egna ögon. Så otroligt vackert i grova färgskiftningar, otroligt mönster och former - fanns bara ett krux. Det gick knappt att fånga hela snyggt på bild, hur man än stog såg det knepigt ut (och fem träd framför en gjorde det inte bättre.. även om dessa går att redigera bort så.. njae..)

Det bidde inget bra. Så det får bli smådetaljer ifrån det istället, om jag plötsligt inte kommer på en snilleblixt om hur man kan fota det. Kanske ta med sig en liten stege? Eller klättra upp i något träd?.. hm.

Abstrakta färger
Några droppar rosa, några droppar blått och några droppar gulgrönt. En härlig mix av några fina nagellack som en gång prydde mina fingrar och tår. Jag sparar alla gamla lack. Lack som torkat igen, som inte går att använda som vanligt nagellack - dom sparar jag till sådant här. Att skapa, kleta på papper, till någon cool sminkning eller hälla i vatten/ olja.. eller att använda till något sommarstilleben. Whatever.
Det är roligt.. tipsar: spara gamla lack till någon rolig fotoidé :-)

Björkar

Så otroligt vackert i ljuset, så fridfullt, färgglatt, man kan andas ut. Så tyst med fågelkvitter. Men ändå så skrämmande! Skogen när det är mörkt är något av det värsta jag vet om jag är ensam, där lurar faror, människor som vill en illa och kommer hoppa fram och skrämma vettet ur mig!  Nej, ensam så undviker jag skogen under mörker helt.

Sju röda bär
Utforskat skogsområden runt omkring bostaden, upptäckt en golfbana mitt ute i ingenstans, vackra gläntor, motionsspår, bäckar med änder som flaxar, pratar och tvättar sig och hiskeliga stup. Verkligen otroliga områden jag helt gått miste om de åren vi bott här i Örgryte, mycket nytt att upptäcka varje dag!

.. det är som att få pusta ut när man kliver av femmans spårvagn här från stan. Ändå är det bara ett par minuter från centrum. Som två olika världar.

Smile if there's anything you want
Lilla hjärtat Vincent med en av hans nya pipleksaker, dom som vanligtvis brukar överleva någon dag eller två. "Pipgrejen" i alla leksaker ska ut. SKA FÖRSTÖRAS! Men smileyn har överlevt i en vecka.. helt otroligt!

Skrutten fyller snart tre år men ser nästan fortfarande ut som den lilla mjuka valp som tultade runt hemma på ett par månader. Människor på gatan stannar fortfarande, tre år senare.. och utrbrister "ååh, vilken söt valp! Hur gammal?" Otroligt charmigt :-)

Jag älskar dig ju, Nalle Puh

Hot choco for me and you, hot choco for two  ♥

Blir så glad ute!
Det soliga glada vädret smittar av sig, det pirrar till i magen och jag nynnar på Björn Rosenströms sommardängor. Härligt!
Det kliar i mina fingrar idag, väntar på nya tillbehör som kommer ikväll - minneskort och nytt batterigrepp  BG-E6 till min nya kamera så jag kan börja använda den och kila ut på äventyr.. var hos Expert igår och investerade i två nya objektiv också, Canons 24-70 samt 50mm. Det är dags att uppdatera kameratillbehören här på bloggen nu!

Nu: Bära med sig en stol och kaffe ut på balkongen och insupa solstrålar. Sen: laga middag, åka till  Brandworld och byta mina löparbyxor som börjat gå upp i sömmen på vaden, träna, äta.. lägga sig raklång på soffan. Vad ska ni göra ikväll? :-)


Luftfarkost
På väg ut i friheten, ser det ut som. Högt upp bland alla färgade molnen, låter roterbladen spinna om i sockervaddsmolnen. Sitter där och gunga med benen ut i det fria, kika ner på sin bostadsort, sin stad, natur och sitt land. Hälsa på fåglarna i samma höjdgrad och ta ett djupt andetag. Skönt!


Jag har förresten aldrig flugit helikopter, har ni? Måste vara häftigt :-)

Små kängor
I vackra mysiga bältespännarparkens fontän.
Både jag och Ingrid är beroende av våra små svarta kängor, (förutom mina hunters) har jag inte känt att jag behövt några andra pjux på länge.. länge..  dom klär ju till allt från klänningen, leggingsen och jeansen. Har fått uppleva bardans, snöslask och långpromenader. Kärlek till små kängor!

3D-känsla
Sitter och trixar med en ny kommande design, framförallt ny header! Den ovan är halvfärdig än så länge och som jag ser det nu kommer den bli så grymt galet cool -  med lite 3 dimensionell känsla! Det är snart dags att byta mot lite varmare färger också, vintern tinar fort bort nu och våren kommer på plats :-)

Byter ni design/header efter årstid också?

SoftN'sharp


Jag.


Nästan fiscuseffekten där, fast något mildare - effekten blev så skarpt grov annars. Effekten är så rå och sjukt snygg på nära ansiktsbilder, så nära så man kan räkna porer och skäggstrån. Läckert!

bloglovin
Email: info@simoneh.se